Inleg zolen

Wanneer u voetproblemen (bijvoorbeeld pijn in de voorvoet, hielspoor etc.), houdingsproblemen (bijvoorbeeld pijn in de knieën of lage rugpijn etc.) heeft? Kijken wij altijd iets verder. Wij maken dan een warmte afdruk van uw voeten op speciale platen. Wij kijken naar de voeten, stand van het hielbeen etc. Al onze schoenen hebben een uitneembaar voetbed zodat wij deze, indien nodig, kunnen vervangen door een inlegzool.

Wij werken met verschillende inlayers van Mysole om voetklachten te verhelpen en/of te voorkomen. Verschillende zolen met specifieke eigenschappen voor verschillende voetproblemen. Ook hebben wij siliconen hielcups, voorvoet fillers, etc. voor allerlei klachten zoals hielspoor etc.

Ook hebben wij speciale verstijvingszolen, zodat een zoolverstijving kan worden toegepast.

Wanneer wij constateren dat wij niet de juiste diagnose kunnen stellen met een daarbij behorende zool adviseren wij ten alle tijden om een podotherapeut of registerpodoloog te bezoeken die u indien nodig van de juiste inlegzolen kan voorzien.

Daarna kijken wij weer samen met u naar “de schoen die bij u past”!


Mysole zooltjes en toebehoren in de Prettig Lopen Winkel

Voettypen, voetklachten en relatie tot de houding

Bij een normale voet is dit de houding die daarbij hoort. Mensen met deze houding zijn meestal klachtenvrij, maar dat betekent niet dat men  deze houding moet hebben om klachten vrij te kunnen zijn. Een beetje asymetrie in de houding is normaal.

Bij een holvoet is dit de houding die daarbij hoort. Holvoeten kenmerken zich door klauwtenen, overgevoelige voetzolen en een verhoogde spierspanning. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals lage rug-, nek en voorvoetpijn. Bij situaties in rust (o.a. staan, liggen en zitten) zullen de klachten toenemen en afnemen bij bewegen.

De platvoet is een soepele voet met slappe spieren. Meestal hoort hier een naar achter hangende houding bij. Klachten aan de knie, lage rug, schedelhoofdpijn en vermoeidheidspijnen kunnen het gevolg zijn. Meestal last van doffe pijnen die bij bewegen toenemen en in rust minder worden.