Over ons

House of Outdoor & Optics, is de winkelnaam waar wij al ruim 25 jaar grote bekendheid mee hebben op het gebied van verrekijkers, reisartikelen, wandelschoenen en bergschoenen.

Daarnaast hebben wij ons gespecialiseerd in comfortschoenen. Eerst met een paar lijnen sandalen en schoenen, dit is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige schoenenwinkel.

Dé Prettig Lopen Winkel!

Wij zijn een winkel met een klein deskundig team.

In onze speciaalzaak vindt u een uitgebreide collectie dames en heren comfortschoenen, laarsjes en sandalen.

Comfort is niet langer ‘oubollig’ want iedereen wil prettig lopen! Beter Lopen begint bij de Prettig Lopen Winkel!
Wij hebben een prachtige, wisselende collectie comfortabele (de naam zegt het al) comfort schoenen van de gerenommeerde merken; DureaFinnComfort, GanterSolidus, Xsensible, Nimco GIJS, Hartjes, Waldläufer en Mephisto.

Comfortsandalen hebben wij van Durea, FinnComfort, Wolky, Solidus, XsensibleGanter en Mephisto.

Alle comfortschoenen en comfortsandalen hebben hun specifieke eigenschappen, verschillende leestmaten en uitneembaar voetbed.

Om uw voeten sneller te laten herstellen na een sportieve inspanning of drukke dag of problemen met hielspoor dan adviseren wij u om eens langs te komen voor onze OOfos collectie. Feel the Oo!

U kunt bij ons ook terecht voor verbandschoenen, een schoen die zich aanpast aan uw voeten. Daarnaast speciale schoenen voor de ‘diabetisch voet’ van het merk Nimco, semi-orthopedische schoenen waar ook een Orthopedische Voorziening Aan Comfortschoeisel (OVAC) kan worden toegepast.

Indien gewenst maken wij een (warmte) afdruk van uw voeten om eventuele voetklachten te verklaren en/of op te lossen. Naast onze jarenlange ervaring hebben wij de erkende opleiding “Deskundig Voetadvies” gevolgd aan de Academie voor Podologie. Daarnaast werken wij nauw samen met andere disciplines zoals register-podoloog, podotherapeuten, medisch pedicure en orthopedisch schoenmaker.

In onze winkel kunt u met regelmaat terecht voor een gratis en vrijblijvend inloopspreekuur Podoloog & Podotherapeut. Gratis kort advies bij houding- en voetklachten.

Naast comfortschoenen, laarsjes en sandalen hebben wij in de ‘Prettig Lopen Winkel’ een uitgebreide collectie wandelschoenen, bergschoenen, wandel sandalen, waterdichte laarzen (leder en rubber),  winterboots en pantoffels.

Wandelschoenen en bergschoenen (Categorie A t/m C) hebben wij van de volgende merken Hanwag, Lowa, Meindl, Stadler, AKU en Xsensible. Wij hebben een brede collectie met vele verschillende leesten. Van smal tot breed tot zeer breed! Daarnaast hebben wij ook Aigle canvas schoenen ideaal voor in de tropen.

Wandelsandalen voor dames en heren van Teva, Xsensible en Keen.

Rubberen en lederen laarzen hebben wij voor vele doeleinden en een breed temperatuur bereik. Wij hebben deze outdoor laarzen van de merken Dubarry, Le Chameau, Aigle, Nokian, Gateway, Xsensible en Muckboot. Winterboots van Olang, Keen en Sorel.

Voor meer informatie over onze collectie wandelschoenen, bergschoenen, wandelsandalen en laarzen kunt u ook kijken op onze website van House of Outdoor & Optics.

En om het de voeten helemaal naar ’t zin te maken hebben wij een mooie collectie pantoffels! Van de Falke Cosy Shoes, Catspads en Homepads(de sokken met noppen), de warme Hüttensloffen van Giesswein, pantoffels van Giesswein en Rohde tot de pantoffels met klittenband van Berkemann. Maar ook de heerlijk warme Warmbat pantoffels en vrolijke pantoffels en ‘sloffen’ van Hot Potatoes.

Wij zijn ervan overtuigt dat u op het gebied van ‘Prettig Lopen’ bij ons zal slagen!

Deskundig advies garandeert u de juiste keuze!

Graag nodigen wij u uit in onze gezellige winkel in Maarssen, waar altijd tijd is voor een kop koffie of een bakje thee.

Alvast binnen kijken om een indruk van onze winkel te krijgen?
Kijk op de prachtige Google Business View

In de winkel hanteren wij onze huisregels!